Du är här: Hem > Innovationer

Innovationer

Kone-Ketonen tar skogsförvaltningen till nya dimensioner genom att skapa kvalitetsinnovationer för att möta skogsproffsens behov och genom att bygga positiva framtidsutsikter. Vi på Kone-Ketonen ser inte bara i en riktning, utan vi utvecklar, utvecklas, förnyas och reformerar och innoverar, eftersom arbetstagarna skulle vara bäst lämpade för att utföra arbete av högsta kvalitet som möjligt.

KONTINUERLIG 360° PLUS ROTATOR

Detta är den nyaste uppdateringen inom Keto:s skördar-familj. Den är avsedd att signifikant öka effektiviteten i det dagliga arbetet.

Kone-Ketonen har ansökt om patent för rotatorn eftersom den införlivar nya och ojämförliga funktioner.

Feedback

Det finns redan ett antal av dessa oändligt roterande Keto-skördare i bruk i Finland, Tyskland och Nordamerika sedan tre år tillbaka. Kontraktörerna har gett mycket positiv feedback gällande den nya innovationen. En av dessa kommer från entreprenören Hannu Siukola, Finland, som uttrycker sin tillfredsställelse med den nya rotatorn:

”Slangarna fastnar ej i träden. Det går snabbare att rotera huvudet till nästa träd. Jag kommer inte gå tillbaka till de gamla, begränsade rotatorerna. Detta är ett fynd!”

FÖRDELAR

Den oändligt roterande 360° rotatorn ger en väsentligt högre rotationskraft: upp till 1050 Nm vid ett tryck på 100 bar. Inom skogsgallring ökar detta också effektiviteten.

Den oändligt roterande 360° rotatorn gör även fällningsarbetet lättare eftersom man kan närma sig trädet från alla håll. Skördarhuvudet kan roteras i båda riktningar utan begränsningar och det görs inte längre några skador på slangarna eller träden.

Den oändligt roterande 360° rotatorn underlättar även underhållningsarbete eftersom det är lättare att få åtkomst till slangar och beslag.

Det görs även kostnadsbesparingar genom att serviceintervallen för slangarna utökas eftersom slangarna inte längre rör på sig lika mycket samt att de är kortare.

ALLT PASSERAR GENOM ROTATORN

Alla hydrauliska slangar, elektriska kablar, stubbehandlingsvätska och urea passerar genom rotatorn.

Urea-slangen har sin egen, isolerade, kanal i rotatorn. På grund av detta kommer urea och hydraulisk olja aldrig att blandas, inte ens om något fel uppstår.

HJÄLPER FÖRARNA ATT ARBETA

Den oändligt roterande 360° rotatorn revolutionerar användningen av skördarhuvudet.

□ Man kan närma sig träden från alla håll
□ Dinglande slangar kan inte längre skäras av eller skadas av sågen

□ Slangarna kan inte längre vridas runt tiltten
□ Inga fler elektriska kablar eller sladdar dras ut
□ Förlängd livslängd för slangar och beslag
□ Mer kraftfull och nogrannare roterande rörelse
□ Service vänligt

Rotator för mindre modeller:

Lämplig för
ø45 länkar & ø45 svängdämpare

Rotatorns max vridmoment
1050 Nm (@ 100 Bar)

Rotatorns max statiska last
146 kN (15 ton)

Rotator för större modeller:

Rotatorns max vridmoment
1800 Nm (@ 100 Bar)

Rotatorns max statiska last
450 kN (46 ton)

Desmond Major, Major’s Logging Limited, Deer Lake, NL, Canada:

”Vi har varit delaktiga i Keto:s projekt med oändligt roterande rotator sedan första dagen. Vi använder dem på ett antal Keto-huvuden, som alla gör 100 timmars arbete i veckan, över 4000 timmar per säsong. Visst, vi hade lite krångel i början, men Keto tog hand om detta snabbt. Idag har vi totalt kört över 30000 timmar med dessa rotatorer och de fungerar mycket bra. Inga mer problem med gamla slangar, mer rotationskraft, idiotsäkra elektriska svängtappar, en enkel och kompakt enhet – det finns inte på kartan att gå tillbaka till det gamla utformandet.”