Olet täällä: Etusivu > Innovaatiot

Innovaatiot

Kone-Ketonen vie metsänhoidon uusiin ulottuvuuksiin luomalla laadukkaita innovaatioita metsien ammattilaisten tarpeisiin ja rakentamalla positiivisiä näkymiä työntekoon ja tulevaisuuteen.Me Kone-Ketosella emme katso vain yhteen suuntaan, vaan kehitämme, kehitymme, uudistumme ja innovoimme siksi, että työn tekijöillä olisi parhaat edellytykset tehdä laadukkainta mahdollista työtä.

YMPÄRIPYÖRIVÄ 360° PLUS -ROTAATTORI

Tämä on uusin Keto-hakkuupääperheen päivitys. Se on tarkoitettu parantamaan tehokkuutta merkittävästi jokapäiväisessä käytössä.

Kone-Ketonen on jättänyt patenttihakemuksen rotaattorille, sillä siinä on uusia verrattomia ominaisuuksia.

Palaute
Muutamia näitä ympäripyöriviä Ketoharvestereita on ollut jo käytössä Suomessa, Saksassa ja Pohjois-Amerikassa kolmen vuoden ajan. Alihankkijoiden uutta innovaatiota koskeva palaute on ollut erittäin positiivista. Tämä palaute tulee yrittäjä Hannu Siukolalta Suomesta, ja hän on erittäin tyytyväinen uuteen rotaattoriin:

”Letkut eivät jää kiinni puihin. Pään kierto seuraavalle puulle on nopeampaa. En aio palata takaisin vanhoihin, rajoitettuihin rotaattoreihin. Tästä tulee vakiotyökalu!”

EDUT

Ympäripyörivä 360° Plus -rotaattori tuottaa huomattavasti enemmän pyörimisvoimaa: jopa 1050 Nm 100 baarin paineella. Tämä parantaa myös tehokkuutta metsien harvennushakkuissa.

Ympäripyörivä 360° Plus -rotaattori nopeuttaa myös kaatamista, koska puuta voidaan lähestyä mistä suunnasta tahansa. Kaatopäätä voidaan kiertää rajattomasti kumpaan suuntaan tahansa, eikä letkujen tai puiden vaurioitumisen vaaraa enää ole.

Ympäripyörivä 360° Plus -rotaattori helpottaa huoltotöitä, sillä letkuihin ja asennuksiin on helpompi päästä käsiksi.

Kustannussäästöjä saavutetaan myös pidentämällä letkujen huoltovälejä, sillä letkut liikkuvat vähemmän ja ovat lyhyemmät.

KAIKKI KULKEE ROTAATTORIN LÄPI

Kaikki hydrauliikkaletkut, kantokäsittelyaine ja urea kulkevat rotaattorin läpi.

Urealle on rotaattorissa oma eristetty kanavansa. Näin urea ja hydrauliikkaöljy eivät sekoitu edes vikatilanteessa.

AUTTAA KULJETTAJAN TYÖSSÄ

Ympäripyörivä 360° Plus -rotaattori muuttaa leikkuupään käytettävyyden täysin.

□ Puita voidaan lähestyä mistä suunnasta tahansa
□ Saha ei voi katkaista tai vaurioittaa roikkuvia letkuja
□ Letkut eivät voi enää kiertyä tiltin ympärille
□ Ei enää ulos vedettyjä sähkökaapeleita tai -johtoja
□ Letkujen ja asennusten käyttöikä on pidempi
□ Tehokkaampi ja tarkempi kiertoliike
□ Huoltoystävällinen

Rotaattori pienemmille malleille:

Sopii

ø45 riipukkeille &

ø45 heilurivaimentimille

Rotaattorin suurin vääntömomentti
1050 Nm (@ 100 baaria)

Rotaattori suurille malleille:

Rotaattorin suurin vääntömomentti
1800 Nm (@ 100 baaria)

Rotaattorin suurin staattinen kuorma
450 kN (46 tonnia)

Desmond Major, Major’s Logging Limited, Deer Lake, NL, Kanada:

”Olemme olleet mukana Keton ympäripyörivän rotaattorin projektissa alusta alkaen. Käytämme niillä Keton päitä, joista jokaista käytetään 100 tuntia viikossa, eli yli 4000 tuntia kauden aikana. Alussa oli toki pieniä ongelmia, mutta Keto korjasi ne nopeasti. Tällä hetkellä olemme käyttäneet näitä rotaattoreita jo yli 30 000 tuntia, ja ne toimivat oikein hyvin. Ei vanhoja letkuongelmia, enemmän pyörimisvoimaa, idioottivarma sähkökäyttöinen kääntölaite, yksinkertainen ja kompakti yksikkö – emme voi millään enää palata vanhaan.”